Wow! Menarik sangat interactive story ni.

Hasil exploration mencari bahan untuk kegunaan murid di sekolah, saya tertarik dengan 'Interactive Story' dari website education.com ini. 

Browse 1st Grade Interactive Stories | Education.com

Browse 1st Grade Interactive Stories. Award winning educational materials designed to help kids succeed. Start for free now!

Interactive story ini berbentuk seperti buku cerita audio visual yang pastinya dapat membantu murid untuk menambah kosa kata Bahasa Inggeris dan membetulkan sebutan bagi setiap perkataan Bahasa Inggeris yang digunakan.

Kandungan pembelajaran juga diselitkan dalam cerita. Maksudnya murid boleh membaca sambil belajar.

Sebagai contoh, interactive story The Shapeshifter ini bukan saja cerita biasa, tetapi murid dapat mempelajari berkenaan bentuk2 geometri. Pertama sekali, murid diberi butang pilihan sama ada untuk atoplay, cerita dibaca oleh sistem atau cerita dibaca sendiri.
Setiap interactive story ini dihubungkan dengan lesson. Walaupun interactive story ini semuanya PERCUMA tetapi untuk mengikuti lesson seperti latihan interactive dalam bentuk game, perlu upgrade dengan bayaran tertentu.Semoga perkongsian ini dapat membantu guru-guru dan murid-murid. Selamat meneroka ilmu.


Post a Comment

0 Comments